Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang

Opvangvormen bij PUUR kinderopvang. 

Zie ook http://www.puur-kinderopvang.nl  

Peuterspeelzaal

De peuterspeelzaal is een ideale opvangvorm om je kind voor te bereiden op de grote stap naar de basisschool. Vanaf twee jaar is iedere peuter welkom om te komen spelen met leeftijdgenootjes. Gedurende de ochtend bieden we een programma aan, dat de peuter kennis laat maken met puzzels, spelletjes, knutselactiviteiten maar bovenal ook laat zien hoe leuk het is om met andere kinderen te spelen en van en met elkaar te leren. Niet alleen op cognitief vlak, maar ook in respect naar de ander en het rekening houden met elkaar. De peuters eten samen fruit aan tafel en helpen zelf met het bereiden ervan. Daarna is er tijd voor een toiletronde, waarbij we aandacht aan de zindelijkheidstraining besteden. Na de activiteiten die aangeboden worden, gaan de peuters lekker buiten spelen, tot ze weer worden opgehaald.

Kinderdagverblijf

Het kinderdagverblijf richt zich op het bieden van een prettige, fijne omgeving waar wij uw kind verzorgen en leuke activiteiten aanbieden terwijl u aan het werk bent. Een vaste dagindeling met natuurlijk de mogelijkheid om in te springen op de momenten van de dag, afgestemd op de wensen en behoeften van de kinderen. Kinderen van 0 tot 4 jaar vinden bij ons een plekje. We stimuleren de zelfredzaamheid van de kinderen, bijvoorbeeld door kinderen te laten helpen met het bereiden van fruit en het aan- en uittrekken van jas en schoenen. De activiteiten die wij aanbieden, sluiten aan bij het ontwikkelingsniveau van het kind en zijn gericht op het zelf laten ontdekken en prikkelen van de fantasie van het kind. We gaan vaak naar buiten, want buiten spelen is leuk!

Buitenschoolse opvang

De BSO bij PUUR is een rustige plaats om na school ‘thuis’ te komen. Door de kleinschaligheid voelt het voor het kind is er ruimte voor persoonlijke aandacht en afstemmen op de behoefte van het kind. Er ‘moet’ niks, de BSO wordt gezien als vrije tijd.

Als alle kinderen op de BSO zijn, gaan we aan tafel om bij te praten, iets te drinken en een koekje te eten. Afhankelijk van de groepssamenstelling (leeftijd, groepsgrootte) is het ook mogelijk dat we eerst buiten met de kinderen een bal- of tikspel doen, voordat we aan tafel gaan.

De activiteiten van de middag worden uitgelegd en de kinderen kiezen zelf of ze deel willen nemen of niet. Er is altijd ruimte voor vrij spel; de kinderen hebben op school al geconcentreerd aan opdrachten moeten werken. Er worden activiteiten aangeboden die bij een bepaald thema horen en op verschillende gebieden, zoals sport, cultuur, koken, drama en knutselen. Ook in de schoolvakanties is het leuk bij PUUR. Vakantie is bij ons echt vakantie!

De peuterspeelzalen hebben dezelfde vakanties als de basisscholen.

 
What do you want to do ?
New mail
Terug

St. Jacobsstraat 1B

4855 AK Galder

076-5612777

info@nullbs-mattheus.nl