Bibliotheek op school

Bibliotheek op school

Het maakt een groot verschil in het leven van kinderen of ze lezen of niet. Onderzoek toont aan dat lezers niet alleen hoger scoren op taalvaardigheid, maar ook op schoolsucces en intelligentie. Leren begint bij lezen. Wie kan lezen en teksten begrijpt, kan kennis verwerven en zich ontwikkelen. Een goede taalbeheersing zorgt er voor dat kinderen betrokken zijn bij wat er om hen heen gebeurt.

Daar willen wij graag professioneel vorm aan geven door ervoor te zorgen dat “leesplezier” niet geremd wordt. Galder heeft geen eigen bibliotheek in het dorp meer. Een aantal jaar geleden is daarom besloten om in samenwerking met de stichting 'bibliotheek op school' te investeren in een jeugdbibliotheek in de school waar leerlingen van de school boeken kunnen lenen.

In onze schoolbibliotheek op de bovenverdieping van het gebouw hebben we een ruime collectie aan jeugdliteratuur. Deze collectie wordt jaarlijks aangevuld met de nieuwste boeken. In de schoolbibliotheek kunnen de leerlingen boeken kiezen om zowel op school als thuis te lezen. Iedere leerling heeft een eigen schoolpasje waarmee ze uit de schoolbibliotheek kunnen lenen.

Op woensdagmiddag is er tussen 12:15u en 12:45u de mogelijkheid om samen met uw kind boeken te lenen om thuis te lezen.

 

Voor meer informatie : https://www.debibliotheekopschool.nl/ 

Terug

St. Jacobsstraat 1B

4855 AK Galder

076-5612777

info@nullbs-mattheus.nl